Hitra, trajna in ugodna alternativa menjavi cevovoda

Podjetje EKO PRETOK d.o.o. je na slovenski trg pripeljalo tehnologijo Spray-Liner®, ki ponuja okolju prijazno in učinkovito rešitev za obnovo cevovodov odpadnih voda. Spray-Liner® je nemška tehnologija, ki so jo razvili leta 2012. Z njeno pomočjo se lahko izognemo nepotrebnim gradbenim posegom ter tako opravimo sanacijo hitro, brez hrupa, umazanije ter brez nepotrebnih stroškov razbijanja. Tovrstna obnova temelji na uporabi epoksi smole, ki ne vsebuje stirena, zato nima vonja in je okolju varna. Leta 2017 so v nemškem podjetju s strani njihovega gradbenega inštituta prejeli certifikat za okolju prijazno tehnologijo.

Sanacija cevovoda se opravi s  posebno metodo pršenja smole na stene cevovoda in je izredno zanesljiva in primerna za vse vrste cevovodov. S pršenjem v notranjosti cevovoda ustvarimo prevleko, ki je vodotesna, se močno oprime sten ter deluje kot cev v cevi. Prevleka je odporna na obrabo in zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Na ta način je možno obnoviti betonske, železne in PVC cevovode.

Metoda je primerna za cevovode s premerom velikosti od 34 do 155mm in je združljiva z vsemi ostalimi metodami obnove cevovodov. Zelo dobro se obnese tudi pri obnovi na spojih cevi ter na kolenih, kjer imajo druge metode pomanjkljivosti.