SANACIJA CEVOVODA

Metoda Spray-Liner®

Spray-Liner® je nemška tehnologija, ki omogoča nanos homogene notranje prevleke na kanalizacijske cevi in nudi učinkovito alternativo konvencionalni menjavi starih obrabljenih cevi. Spray-Liner® tehnologija se uspešno uporablja v Nemčiji, Belgiji, na Norveškem, v Avstriji, Švici, Španiji, Italiji, Franciji, na Nizozemskem in v Avstraliji. Sedaj na voljo tudi v Sloveniji.

Področje uporabe

Metoda Spray-Liner® se uporablja za saniranje vseh vrst kanalizacijskih cevi znotraj zgradb, katerih premer znaša od 34 do 155 mm. Primerna je tako za odpravo tipičnih poškodb na betonskih, litoželeznih, svinčenih ter PVC cevovodih. Z uporabo te metode uspešno  odpravljamo mehanske obrabe cevovodov, poroznost cevovodov, radialne ali vzdolžne razpoke, iztekanje in korozijo.

Metoda Spray-Liner® je primerna za obnavljanje vertikalnih kot tudi vodoravnih kanalizacijskih cevi. Zelo dobro se obnese tudi pri obnovi na spojih cevi ter na kolenih, kjer imajo druge metode pomanjkljivosti. Prav tako je združljiva z vsemi ostalimi metodami obnove cevovodov.

Katere so prednosti te tehnologije?

Spray-Liner® tehnologija prinaša številne prednosti. Kot prvo omogoča obnovo cevovodov brez rušenja sten, tal in stropa. Za doseganje napak na cevovodu se uporabljajo obstoječe sanitarne povezave kot so WC, umivalnik ali kuhinjsko korito. Tovrstna sanacija ne povzroča velikega hrupa, onesnaženja in umazanije, kar je velika prednost zlasti pri obnovah v bolnišnicah in hotelih. Poleg tega je saniranje izredno hitro. Sanacija je lahko končana v enem dnevu, kar je seveda odvisno od obsežnosti poškodbe. Prav tako se ob saniranju vsak korak postopka beleži s tv kamero in ga je zato možno tudi nadzorovati.
Ena od prednosti Spray-Liner® tehnologije je uporaba posebne epoksi smole, ki je patentirana v Nemčiji. Po opravljeni sanaciji obloga iz epoksi smole zagotavlja dolgotrajno neprepustnost ter dodatno zaščito pred korozijo in obrabo cevi. V nasprotju s poliestrskimi smolami epoksidna smola Spray-Liner® ne vsebuje stirena, zato nima negativnega vpliva na zdravje in je okolju prijazna.

Kako poteka postopek sanacije?

Ko nas stranka pokliče, se prvo dogovorimo za obisk objekta, kjer s pomočjo pregleda cevi s tv kamero ocenimo napako cevovoda ter možnost njene sanacije. Pred pregledom cevovod očistimo z visokim tlakom, s čimer se zagotovi kvalitetnejši posnetek cevovoda. Nato, na podlagi ugotovitev pregleda ter v sodelovanju s stranko pripravimo sanacijski načrt.
Pred samim saniranjem je potrebno opraviti tako imenovano temeljito/generalno čiščenje cevi, pri katerem s sten cevi mehansko odstranimo trde obloge ter morebitno rjo. Ko je cevovod očiščen lahko sledi sanacija cevovoda po posebni metodi pršenja smole na stene cevovoda. S pršenjem v notranjosti cevovoda ustvarimo prevleko, ki je vodotesna, se močno oprime sten ter deluje kot cev v cevi.
Po končanem saniranju ponovno opravimo pregled cevi s tv kamero in preverimo uspešnost opravljenega sanacijskega postopka.

Oglejte si video

Pokličite 041 330 451
Pokličite 080 80 77